Menu

Health & Medical | Gezondheid en welzijn


Over ons

Health & Medical | Gezondheid en welzijn

Hoi ik ben Anne-fleur, een 21 jarige student uit Rotterdam! Deze pagina is mijn eigen plekje op het internet waar ik je alles vertel over gezondheid en welzijn. Vroeger was ik nooit echt bezig met sporten en gezond eten totdat ik merkte dat beweging en je eetpatroon echt een verschil maken. Sindsdien heb ik veel meer energie en dit wens ik iedereen toe. Ik zie veel mensen om mij heen die ook opzoek zijn naar gezonde leefstijl, maar het moeilijk vinden om hieraan te beginnen. Ik heb daarom besloten om op deze blog mijn ervaringen, ideeën, tips en tricks te delen en wens je veel leesplezier toe!

Archief

Pijnvrij werken dankzij oefentherapie

Wanneer je een grote deadline hebt, gefocust werkt of last hebt van stress op het werk, schiet het er soms zo in: pijn in de schouders, een stijve nek of last van de rug. Slechte werkhoudingen kunnen jouw dagelijks leven flink teisteren. Zeker wanneer jij lange uren maakt, kan jouw werkhouding flink wat pijnklachten opleveren. Gelukkig hoef je dit niet alleen te stillen met een pijnstiller, maar kan bewegingstherapie dé oplossing zijn. Hoe deze vorm van therapie werkt en hoe het jouw pijnklachten tijdens het werk kan verhelpen, lees je hier.

Slechte gewoontes
Iedereen heeft wel een aantal slechte gewoontes, van roken tot vet eten. Maar wist je dat een slechte houding hebben, ook behoort tot slechte gewoontes. Het klinkt vrij onschuldig, maar wanneer je jezelf een slechte houding aanleert, kan dit tot veel lichamelijke en mentale problemen leiden. Een verkeerde zithouding kan zorgen voor gewrichtsklachten, moeheid en pijn. Deze klachten kunnen weer extra bijdragen aan stress en mentale problemen.

Oefentherapie voor de beste houding
Deze vorm van therapie leert mensen om op de juiste manier te bewegen en gezonde houdingen aan te kunnen nemen. Heb je vooral pijnklachten tijdens het werken? Dan gaat de oefentherapeut samen met jou aan de slag om de oorzaak van de pijn te vinden. Je leert hoe je beter op een stoel kunt zitten, welke spieren je bijvoorbeeld overmatig inspant en met welke oefeningen je jouw klachten kunt verlichten.

Leren bewegen
Je leert tijdens de oefentherapiesessies als het ware opnieuw bewegen. Het lijkt zo vanzelfsprekend om te bewegen, maar wanneer je jezelf slechte houdingen hebt aangeleerd, kan het nog best een opgave zijn om beter te leren bewegen. De oefentherapeut helpt je om inzicht te krijgen in jouw valkuilen. Hierdoor leer je zelf wat het probleem is en waardoor jouw pijnklachten ontstaan. Vervolgens leer je hoe je beter kunt bewegen en hoe je jouw (werk)houding kunt verbeteren. Het is alsof je weer als kind voor het eerst leert lopen. Tijdens de oefentherapie zul je merken dat je met sprongen vooruit gaat. Je leert opnieuw bewegen en kunt zo weer pijnvrij werken en leven.

Wanneer jouw dagelijks leven wordt aangetast door pijnklachten, kan deze vorm van bewegingstherapie uitkomst bieden. In veel gevallen worden pijnklachten namelijk veroorzaakt door stelselmatig te verkeerde houdingen aan te nemen, verkeerd bewegen of het overmatig inspannen van bepaalde spieren. Door jouw lichaam beter te leren kennen en beter te leren bewegen, kun je weer pijnvrij door het leven gaan. Voorkom stress en pijnklachten door beter te leren bewegen met een oefentherapeut.