Menu

Health & Medical | Gezondheid en welzijn


Over ons

Health & Medical | Gezondheid en welzijn

Hoi ik ben Anne-fleur, een 21 jarige student uit Rotterdam! Deze pagina is mijn eigen plekje op het internet waar ik je alles vertel over gezondheid en welzijn. Vroeger was ik nooit echt bezig met sporten en gezond eten totdat ik merkte dat beweging en je eetpatroon echt een verschil maken. Sindsdien heb ik veel meer energie en dit wens ik iedereen toe. Ik zie veel mensen om mij heen die ook opzoek zijn naar gezonde leefstijl, maar het moeilijk vinden om hieraan te beginnen. Ik heb daarom besloten om op deze blog mijn ervaringen, ideeën, tips en tricks te delen en wens je veel leesplezier toe!

Archief

Veelzijdigheid van brillen

Een oud gezegde is: "De wereld door een roze bril zien." Dan zie je alles positief. Maar dit is natuurlijk mogelijk met allerlei soorten brillen. Wanneer je steeds slechter ziet en er voor kiest om een bril te gaan dragen, gaat er letterlijk een wereld voor je open. In de supermarkt of waar dan ook, kun je opeens de kleine lettertjes weer lezen. Voordien had je misschien een aantal goedkope leesbrilletjes in je tas of jaszak. Soms vergat je deze mee te nemen zodat je op diverse locaties in verlegenheid kwam doordat lang niet alles leesbaar voor je was. Brildragende mensen zijn van deze problemen verlost omdat ze hun 'hulpmiddel' altijd bij zich dragen. 

Soorten en maten   

Er zijn veel verschillende soorten en maten brillen. Je kunt een montuur kiezen in bijvoorbeeld ronde, ovalen, vierkante en veelhoekige vormen. Bij de opticien kijken ze eerst naar de vorm van je gezicht en zoeken daarna zorgvuldig een aantal monturen uit die goed bij jouw gezicht passen. Er zijn bijvoorbeeld brillen die jouw ronde gezicht wat minder rond maken of jouw vierkante gezicht juist minder vierkant laten lijken. Het moeten wel monturen zijn die jouw gezicht niet extra rond of vierkant maken. Een brilmontuur kan juist mooi accentueren. Het kan een dik montuur zij met dikke randen of juist heel subtiel. Let er op dat een bril je niet te streng laat lijken. Wanneer je een kleine neus hebt, zijn neusvleugels meestal wel noodzakelijk om de bril goed recht op je gezicht te houden. Maar de keus is aan jezelf.   

Kleurrijke brillen   

Behalve de keuzemogelijkheid van de vorm van het montuur, is tevens de kleur heel belangrijk. Ben je een veelkleurig persoon, dan zal je niet gauw voor zwart kiezen. Maar houd je van eenvoud, dan hoeven al die kleurtjes in het montuur niet zo nodig. Dat maakt dan gauw te druk en dat past niet bij je. Brillen kunnen effen van kleur zijn met net een andere kleur brillenpoot of de gehele bril kan verschillende kleuren bevatten. Kijk ook naar de kleur van je ogen en je huid. Dat kan een belangrijke graadmeter zijn. Kies een kleur bril waarbij je gezicht niet te hard en te streng wordt. De een kan dikke randen goed hebben maar bij de ander staat dit helemaal niet. Maar de bril is pas compleet met de keuze van goed glas. Het goed zien door de bril blijft wel het belangrijkste. Dit onderdeel is het kostbaarste, zeker wanneer je voor multifocaal glas kiest. Laat je hierin goed voorlichten door een goede opticien en laat eerst een oogmeting doen.