Menu

Health & Medical | Gezondheid en welzijn


Over ons

Health & Medical | Gezondheid en welzijn

Hoi ik ben Anne-fleur, een 21 jarige student uit Rotterdam! Deze pagina is mijn eigen plekje op het internet waar ik je alles vertel over gezondheid en welzijn. Vroeger was ik nooit echt bezig met sporten en gezond eten totdat ik merkte dat beweging en je eetpatroon echt een verschil maken. Sindsdien heb ik veel meer energie en dit wens ik iedereen toe. Ik zie veel mensen om mij heen die ook opzoek zijn naar gezonde leefstijl, maar het moeilijk vinden om hieraan te beginnen. Ik heb daarom besloten om op deze blog mijn ervaringen, ideeën, tips en tricks te delen en wens je veel leesplezier toe!

Archief

Uitvaart

Veel mensen denken tijdens hun leven niet (vaak) aan hun eigen uitvaart. Als er iemand in de omgeving overleden is, dan wordt er weleens over nagedacht of als iemand ongeneeslijk ziek wordt, dan wordt er ook over nagedacht. Verder eigenlijk zelden.   

Eigen wensen

Toch is het wel verstandig om na te denken over jouw eigen wensen voor jouw uitvaart. Je kan een verzekering nemen, die je zelf tijdens jouw leven betaalt. Als jij dan komt te overlijden, blijven jouw nabestaanden niet achter met hoge kosten. Zij hebben dan al veel verdriet en moeten veel regelen. Het is fijn als ze dan niet ook nog een hoge rekening gepresenteerd krijgen. Bij veel verzekeringen kan jij al aangeven wat jouw wensen zijn bij jouw uitvaart. Als je dit niet aan kunt geven bij de verzekeringsmaatschappij, dan is het verstandig om dit eens een keer te bespreken met jouw directe omgeving. Als dit niet gaat, dan kan je een en ander op papier zetten. Op het moment dat jij komt te overlijden, hoeven jouw nabestaanden niet alles meer zelf te bedenken. Het is fijn voor hen om dan te weten wat jouw wensen waren. Ook is een adressenlijst van mensen die jij uit wilt nodigen voor de uitvaart erg handig. Jij weet zelf tenslotte het beste wie jij wel of niet wilt uitnodigen.  

Begraven of cremeren

De belangrijkste keuze die je moet maken, is of je gecremeerd of begraven wilt worden. Als je begraven wordt, dan hebben jouw nabestaanden een plaats waar ze af en toe naar toe kunnen gaan. Ze moeten het graf ook schoon houden. Als je kiest voor een crematie, dan kan iemand uit jouw directe omgeving de urn mee naar huis nemen, maar ze kunnen er ook voor kiezen om deze uit te strooien. Als je naar de totale kosten kijkt, dan is een crematie goedkoper. Simpelweg, omdat je geen grafsteen hoeft te kopen en je hoeft geen grafrechten te betalen.   

Koffietafel

Na afloop van de uitvaart kan er vaak een kopje koffie gedronken worden. Ook komt het regelmatig voor dat men een koffietafel organiseert. Dit is wat uitgebreider, omdat gasten dan naast koffie of thee ook broodjes kunnen eten. Dit laatste wordt steeds vaker gedaan. Dit wordt dan op een andere locatie gedaan en dus niet in de aula. Omdat het op een andere locatie gedaan wordt, is het minder zwaar voor veel mensen. Op een informele manier kan er dan met elkaar gesproken worden over de overledene, maar ook over andere zaken.  

Een uitvaart is een verdrietige gebeurtenis, maar als jij nu al nadenkt over de belangrijkste zaken, dan neem je veel moeilijke beslissingen uit handen van jouw nabestaanden. Daarnaast staat Gerry Leferink & Wennink Uitvaartzorg klaar om u hier in te begeleiden. Succes met deze lastige keuzes!