Menu

Health & Medical | Gezondheid en welzijn


Over ons

Health & Medical | Gezondheid en welzijn

Hoi ik ben Anne-fleur, een 21 jarige student uit Rotterdam! Deze pagina is mijn eigen plekje op het internet waar ik je alles vertel over gezondheid en welzijn. Vroeger was ik nooit echt bezig met sporten en gezond eten totdat ik merkte dat beweging en je eetpatroon echt een verschil maken. Sindsdien heb ik veel meer energie en dit wens ik iedereen toe. Ik zie veel mensen om mij heen die ook opzoek zijn naar gezonde leefstijl, maar het moeilijk vinden om hieraan te beginnen. Ik heb daarom besloten om op deze blog mijn ervaringen, ideeën, tips en tricks te delen en wens je veel leesplezier toe!

Archief

Behandelingen op het gebied van sportfysiotherapie

Als sporter of als atleet weet je het maar al te goed. Een ongeluk tijdens het sporten zit in een klein hoekje. En of je nu getraind hebt met teveel gewicht, te snel het loopschema tijdens het hardlopen op bent gaan bouwen of in een duel terecht bent gekomen en daardoor vervelend bent gevallen tijdens je voetbalwedstrijd op zondag: je lichaam heeft volledige rust nodig en moet optimaal herstellen. Maar hoe pak je dit nu het beste aan? En hoe weet je zeker dat je niet weer te hard van stapel loopt? Het is dan goed idee om aan de slag te gaan met sportfysiotherapie.

Jouw klachten vormen de basis voor de behandelingen
Een fysio kan tijdens sportfysiotherapie sporters behandelen die na een ziekte of blessure weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Je ontvangt hierdoor de best mogelijke begeleiding en ontvangt advies over wat je wel of niet mag doen op het gebied van sporten. Kies je voor de behandelingen van een professional? Jouw klachten vormen altijd de basis voor de behandelingen bij de fysio.

Je ontvangt verschillende handige oefeningen
Het herstel gaat natuurlijk 24/7 door. Dit betekent dus dat je ook in je eigen vertrouwde omgeving aan de slag moet gaan met het herstel. Hoe je dat het beste aan kunt pakken? De fysio zorgt ervoor dat je verschillende oefeningen mee naar huis krijgt. Hierdoor kun je dus thuis verder gaan met het herstel waar je in een sessie aan begonnen bent. Deze oefeningen zijn altijd afgestemd op de progressie die je maakt en natuurlijk op het soort klacht waar je mee te maken hebt.

Een verwijzing is niet noodzakelijk
Het beste van alles? Een verwijzing van de huisarts, bedrijfsarts of specialist is niet noodzakelijk om te beginnen met sportfysiotherapie. Hierdoor heb je dus niet te maken met een langdurig traject en kun je meteen aan de slag met het verhelpen van de klachten. En dat is wel zo fijn, want je weet als geen ander dat deze klachten in het dagelijks leven voor behoorlijk wat ongemakken kunnen zorgen.

Maak snel een keer een afspraak
Ben je overtuigd geraakt van de voordelen die de fysio je te bieden heeft? En kun je niet wachten om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met sportfysiotherapie, bijvoorbeeld bij Fysio Fitaal? Dan is het de hoogste tijd om hier de nodige stappen in te ondernemen. Je maakt vaak eenvoudig en snel online een afspraak voor een eerste kennismaking met de fysio. Hopelijk ben je dan snel van de klachten af!