Menu

Health & Medical | Gezondheid en welzijn


Over ons

Health & Medical | Gezondheid en welzijn

Hoi ik ben Anne-fleur, een 21 jarige student uit Rotterdam! Deze pagina is mijn eigen plekje op het internet waar ik je alles vertel over gezondheid en welzijn. Vroeger was ik nooit echt bezig met sporten en gezond eten totdat ik merkte dat beweging en je eetpatroon echt een verschil maken. Sindsdien heb ik veel meer energie en dit wens ik iedereen toe. Ik zie veel mensen om mij heen die ook opzoek zijn naar gezonde leefstijl, maar het moeilijk vinden om hieraan te beginnen. Ik heb daarom besloten om op deze blog mijn ervaringen, ideeën, tips en tricks te delen en wens je veel leesplezier toe!

Archief

Detox je haar met plantaardige haarproducten

Ben jij je volle haardos kwijt aan het raken door overmatig haaruitval? Heb jij de laatste tijd steeds vaker last van droog en beschadigd haar? Dan kan het zo zijn dat je haar een detox nodig heeft van alle chemische en toxische producten die we onbewust bijna dagelijks in ons haar smeren. Een haardetox met plantaardige haarproducten, bijvoorbeeld van BodyWellnessBeauty, is hiervoor de perfecte oplossing! Maar wat houdt zo een haardetox dan eigenlijk in?

Laten we eerst kijken naar de oorzaak van onze haarproblemen. Onbewust kunnen we ons haar beschadigen door haarproducten te gebruiken waarin te veel chemische ingrediënten zijn verwerkt. Zo zijn haarproducten waarin bijvoorbeeld veel alcohol verwerkt is, een ramp voor het vochtbalans van ons haar. Het haar wordt droger en breekt makkelijker af. Daarnaast kunnen sommige chemische ingrediënten van de standaard haarproducten een allergische reactie veroorzaken op de hoofdhuid. Een aangetaste hoofdhuid, betekent minder sterke haarzakjes. Minder sterke haarzakjes betekent weer een hogere kans op zwak haar dat gemakkelijk uitvalt.

Klinkt heftig hè? Maar gelukkig bestaan er plantaardige haarproducten. Deze producten bevatten alleen ingrediënten die plantaardig zijn. Dit betekent dat ze dus laag zijn in concentratie chemische stofjes, waardoor ze milder zijn en minder vaak een allergische reactie veroorzaken. Ook bevatten de haarproducten veel minder ingrediënten en ben je dus wat liever voor de vochtbalans van je haar. Naast dat het veel voordelen heeft voor je haar, zijn deze haarproducten gemaakt van plantaardige ingrediënten ook nog eens vrij van dierlijke producten en worden ze niet op dieren getest. Dat is voor mens en dier dus een win-win situatie!

Door een langere tijd deze mildere haarproducten te gebruiken zal je automatisch je haar en hoofdhuid van chemische en toxische stofjes ontdoen. Naast dat je je haar zuivert van deze toxische stofjes, wordt de hoofdhuid door de plantaardige samenstelling van de nieuwe haarproducten gevoed, wat de haargroei kan bevorderen. Doordat de haarproducten milder zijn, zal je haar ook veel makkelijker haar vochtbalans behouden en ziet het haar er dus veel minder droog en dof uit. Het eiwitgehalte van je haar wordt in balans gebracht door de vervanging van dierlijke ingrediënten naar plantaardige ingrediënten, waardoor je haar sterker wordt en minder snel af zal breken.

Plantaardige haarproducten blijken dus dé perfecte oplossing voor de haarproblemen die je al jaren probeert te bestrijden. Zo zie je maar hoe gemakkelijk het kan zijn om jouw droge haardos te herstellen, terug naar de volle mooie haardos dat het ooit is geweest. En zeg eens eerlijk? Glanzend, vol haar is stiekem toch de droom van iedereen?