Menu

Health & Medical | Gezondheid en welzijn


Over ons

Health & Medical | Gezondheid en welzijn

Hoi ik ben Anne-fleur, een 21 jarige student uit Rotterdam! Deze pagina is mijn eigen plekje op het internet waar ik je alles vertel over gezondheid en welzijn. Vroeger was ik nooit echt bezig met sporten en gezond eten totdat ik merkte dat beweging en je eetpatroon echt een verschil maken. Sindsdien heb ik veel meer energie en dit wens ik iedereen toe. Ik zie veel mensen om mij heen die ook opzoek zijn naar gezonde leefstijl, maar het moeilijk vinden om hieraan te beginnen. Ik heb daarom besloten om op deze blog mijn ervaringen, ideeën, tips en tricks te delen en wens je veel leesplezier toe!

Archief

Behandelen bij rugklachten is belangrijk

Rugklachten is een vervelende kwaal. Bijna iedereen heeft er wel eens last van. In veel gevallen zijn deze klachten van een langdurige aard en komen ook vaak terug. Om te voorkomen dat je bijna niet meer geholpen kunt worden, moet je tijdig naar een chiropractor gaan. Ga je niet naar een chiropractor, dan zou het een lang slepend en moeizaam proces kunnen worden.

Veel voorkomende rugklachten

Er zijn meerdere soorten rugklachten die allemaal even lastig zijn. Wanneer je veel rugpijn hebt, word je ook lichamelijk uitgeput. Je kunt bijna niet slapen en dat heb je nodig om je lichaam te laten herstellen. Enkele vormen van veelvoorkomende rugklachten zijn spit, ischias, hernia, artrose, pijn tussen de schouderbladen en bekkenklachten. De mogelijke oorzaken kunnen zijn; het te lang in eenzelfde houding staan of zitten, maar ook te lang en te vaak dezelfde bewegingen maken. Wanneer je te weinig lichaamsbeweging hebt, kan dat ook tot rugklachten leiden. Verkeerd tillen of bukken veroorzaken vaak rugklachten.

Spit is een vorm van een hevige rugpijn die plotseling in je rug schiet. De helse pijn, in de onderrug, kan daarbij uitstralen naar de bovenbenen. Vaak ontstaat spit na een verkeerde beweging, maar je kunt er ook mee te maken krijgen als je opstaat na een goede nachtrust.

Bij een hernia heb je een uitstulping van het weefsel of van een orgaan in een lichaamsholte. Dit komt vaak voor in de rug of nek. In veel gevallen word je daarbij geopereerd. Vroeger was het genezingsproces dat je meerdere weken op het bed moest blijven liggen. Nu zegt men dat bewegen het beste is wanneer je last van een hernia hebt.

Artrose kan veel klachten veroorzaken. Het is een aandoening van het kraakbeen in de gewrichten. Het is aandoening die helaas niet te genezen is, maar wel steeds erger wordt naarmate de jaren verstrijken. Omdat overgewicht ook slecht is voor de gewrichten is het raadzaam bij artrose te letten op wat je eet om op een zo’n gunstig mogelijk gewicht te komen.

De behandeling rugklachten

Wanneer je naar de chiropractor gaat voor behandeling rugklachten, zal deze je onderzoeken om te weten te komen wat de oorzaak is van je rugklachten. Vaak zijn de rugklachten te behandelen. De behandeltechnieken zijn zeer uitgebreid. Kan de chiropractor je niet helpen, dan zal hij of zij je doorverwijzen naar de juiste specialist.

Wat kun je doen tegen rugpijn?

Om te zorgen dat je zo min mogelijk rugklachten hebt, is het verstandig om regelmatig te bewegen. Blijf bewegen en blijf sporten. Niet te zwaar sporten, maar wel regelmatig. Gebruik tijdens je zittende werkzaamheden een goede houding, maar doe dat ook tijdens je slaap. Daarom is een goed matras en kussen erg belangrijk. Het gebruik van pijnstillers kan werken, maar je moet dat niet langer doen dan een week zonder het advies van je dokter.
Wanneer je last hebt van rugpijn kan een warm bad ontspannend werken. Laat je rug bij klachten los maken door een therapeut, want daarna heb je vaak minder last van je pijnklachten.